birdssense-logo

Trainer -  Consultant - Coach

Ik heb in diverse groot zakelijke omgevingen gewerkt aan allerlei ontwikkelingsvragen. In het begin ging dat vaak om het implementeren van processen en/of systemen in de sales en aftersales. Later is mijn aandacht naar de veranderkundige vraagstukken achter dit type van implementaties verschoven.

In de daarop volgende fase ben ik vooral actief geworden in het HR domein. Daar heb ik me, naast allerlei HR-projecten (doelstellingen, beoordelen, medewerkerstevredenheid, slecht-nieuwsgesprekken, etc.), vooral met Management Development bezig gehouden. Ik vind het leuk een tijdje te ontwikkelen met een club mensen. Maar ik moet er niet aan denken om maanden achter een bureau te zitten, om dan tot de ontdekking te komen dat je op dag twee al een andere afslag had moeten nemen. Het fijnslijpen vindt altijd plaats in de praktijk én natuurlijk in contact met de mensen die het uiteindelijk moeten doen.

Wanneer ik mensen binnen een organisatie adviseer of train, zorg ik er graag voor dat zij, in hun vaak weerbarstige praktijk, de pk's ook écht op de weg kunnen krijgen. Dus een interventie zonder opvolging bestaat niet voor mij. Het is dan ook vaak logisch dat ik betrokken raak bij het ondersteunen van het maken, uitvoeren en evalueren van (business) plannen.

En hoe je dit noemt: trainen, adviseren of coachen weet ik eigenlijk niet zo goed.

@birdbuzzard